Creativity Films

Φιλοι Μετ' Εμποδίων | Άρθρο Εβδόμης Καβάλας

Πηγή: Η Εβδόμη / Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΝΕΟ TEASER ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «CREATIVITY»

Μία νέα ταινία μικρού μήκους ετοιμάζει η δημιουργική ομάδα «Creativity» από την Ποταμιά Θάσου

Η δημιουργική ομάδα «Creativity» (όπως... «δημιουργικότητα»!) από την Ποταμιά Θάσου «ξαναχτυπά» με ένα teaser βίντεο για την νέα της ταινία με τίτλο «Φίλοι... Μετ’ εμποδίων» (κυκλοφορεί ήδη στο διαδίκτυο, στο «YouTube»). Με τη νέα αυτή παραγωγή να βρίσκεται στο στάδιο post production, o υπεύθυνος της ομάδας Θωμάς Δουκινίτσας μιλάει για την υπόθεση, αλλά και το backstage.

«Πρόκειται για μία ταινία μικρού μήκους, διάρκειας μάλλον είκοσι λεπτών! Η υπόθεση; Δύο φίλοι ερωτεύονται μία κοπέλα και, ενώ προσπαθούν κατά την διάρκεια της ταινίας να την πλησιάσουν, αυτό είναι... το μόνο πράγμα που δεν καταφέρνουν, επειδή ο ένας πάει να “φάει” τον άλλον!» σχολιάζει ο Θωμάς Δουκινίτσας αρνούμενος να αποκαλύψει τη συνέχεια, αλλά σημειώνοντας ότι «στο τέλος, υπάρχει μία τεράστια ανατροπή». Ακόμη, συγκριτικά με προηγούμενες παραγωγές της ομάδας αναφέρει ότι «πιστεύω ότι είναι καλύτερη από ό,τι έχουμε κάνει ως τώρα» και εξηγεί «για τον λόγο ότι η ταινία αυτή έχει μια τόσο απλή ιδέα, που ο καθένας μπορεί να μπει στο νόημα και να καταλάβει αυτό που περνάνε οι πρωταγωνιστές μας!».

H δημιουργική ομάδα «Creativity» «ξαναχτυπά» με το teaser της νέας της παραγωγής «Φίλοι... Μετ’ Εμποδίων»

Υπολογίζοντας ότι η ταινία θα έχει ολοκληρωθεί περί τα τέλη Αυγούστου, ο άνθρωπος «τα πάντα όλα» της ομάδας, όπως χαριτολογώντας αντιτείνει στον όρο «υπεύθυνος», δεδομένου ότι τελεί χρέη... «σκηνοθέτη διευθυντή φωτογραφίας, κάμερας, μοντάζ, εφέ, μείξης ήχου, χρωματικής επεξεργασίας» και πολλών άλλων, μιλάει και για το πώς σχηματίστηκε το cast της ταινίας: «Ο Αντώνης και ο Νίκος, οι δύο πρωταγωνιστές, είναι... σταθερή αξία

και επειδή γνώριζα ότι έχουν μεταξύ τους χημεία, τους έβαλα σε... ανταγωνιστικό ρόλο! Η κοπέλα που πρωταγωνιστεί ήταν φίλη της παρέας, είχαμε συνεργαστεί και παλιότερα, στην παραγωγή μας «Το Πρόσωπο της Μόδας» και επιλέχθηκε με κριτήριο όχι μόνο την εντυπωσιακή της εμφάνισης, αλλά και λόγω του απίστευτου τρόπου που μπορεί να αποδώσει την έκφραση του ρόλου της! Για τους υπόλοιπους ρόλους, εγώ και η Βοηθός Παραγωγής συζητήσαμε με γνωστούς και φίλους για το εάν θέλουν να συμμετάσχουν και έτσι, τελικά, σχηματίστηκε το cast», ενώ για ακόμη μία φορά, ο κόπος πίσω από μία ολοκληρωμένη δημιουργία που με την ποιότητα της εικόνας, αλλά και τις φρέσκιες ιδέες της εντυπωσιάζει, συνοψίζεται στα λόγια του υπεύθυνου της ομάδας όταν μοιράζεται το πώς «για δεκαεννιά λεπτά μονταρισμένο υλικό, έχουμε γράψει συνολικά έξι ώρες και σαράντα εννιά λεπτά!».

Τέλος, πώς η «Creativity» έχει καταφέρει, με έδρα της την Ποταμιά Θάσου, να έχει το κοινό μαζί της και από την άποψη του πώς κατά καιρούς όλο και περισσότεροι νέοι φίλοι έρχονται και προστίθενται στην παρέα του δημιουργικού είτε πίσω είτε μπροστά από τον φακό; Ως προς αυτό, ο Θωμάς Δουκινίτσας απαντά: «Ο περισσότερος κόσμος στο νησί γνωρίζει τι κάνουμε και προσπαθούμε στα γυρίσματα να έχουμε ένα άκρως φιλικό και παρεΐστικο κλίμα. Φυσικά, εννοείται ότι πριν δεχτεί κάποιος να παίξει ή να βοηθήσει, γνωρίζει ολόκληρο το σενάριο, ό,τι ερωτήσεις έχει τις απαντάμε και, αν θέλει κιόλας να προτείνει νέες ιδέες για την ταινία, είναι ελεύθερος να το κάνει!».

Λυδία ΕΛΙΟΓΛΟΥ

lydelioglou@gmail.com

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ